Pericolele Verii pentru Animalele de Companie

Cu excepția animalelor de companie, vara este un timp plin de distracție și activități pentru toată lumea. Cu toate acestea, schimbările de mediu și temperaturile ridicate prezintă o serie de riscuri distincte. Scopul acestui articol este de a sublinia principalele pericole la care sunt supuse animalele de companie în timpul verii și de a oferi sfaturi utile pentru a le proteja.

 

Deshidratare și Insolația

 

În timpul verii, insolația și deshidratarea sunt cele mai mari amenințări pentru animalele de companie. Supraîncălzirea rapidă poate fi cauzată de temperaturi ridicate, care pot fi fatale.

 

1 Identificarea semnelor: Este esențial să identificăm semnele de supraîncălzire. Când sunt observate la câini, aceste simptome pot include gâfâit excesiv, salivare excesivă, slăbire, vărsături și diaree. Pisicile pot suferi de somnolență, respirație rapidă și refuz de mâncare.

 

2 Preveniți insolația: Asigurați-vă că animalele de companie au întotdeauna acces la apă proaspătă și umbră pentru a le proteja de insolație. Plimbarea și exercițiile fizice intense ar trebui evitate în timpul celor mai calde ore ale zilei, de obicei între 10:00 și 16:00. Alternativ, mergeți dimineața devreme sau seara târziu, când temperaturile sunt mai scăzute.

 

3 Primul ajutor : Mutați animalul dumneavoastră de companie imediat într-un loc răcoros și umbros dacă credeți că suferă de insolație. Oferiți-i apă, dar nu-l obligați să bea. Aplicați prosoape umede pe corpul animalului, concentrându-vă pe gât, abdomen și labe. Contactați cu promptitudine un medic veterinar.

Arsuri solare


Arsuri solare pot afecta animalele de companie, în special cele cu blană subțire sau deschisă la culoare.

1 Protejează pielea: Utilizați protecție solară special pentru animale de companie pe zonele sensibile ale corpului, cum ar fi burta, urechile și nasul.


2 Pentru a evita expunerea directă: Animalele de companie ar trebui să aibă întotdeauna acces la umbră și să nu fie lăsate prea mult timp în soare direct. Perdele pot fi folosite pentru a proteja pisicile care se bucură de soare la ferestre.

Înecul

 

În ciuda faptului că multe animale de companie se bucură de apă, înecul este un pericol real, în special în piscine, lacuri și mări.

 

Monitorizarea continuă: Nu lăsați animalele de companie nesupravegheate lângă apă. Dacă se obosesc sau se sperie, chiar și cei mai buni înotători pot întâmpina probleme.

 

Veste pentru salvare: Utilizați veste de salvare pentru câini, în special dacă mergeți cu barca sau dacă câinele dumneavoastră nu este foarte bun la înot. Asigurați-vă că vesta este de mărime corectă și se potrivește bine.

 

Piscină cu acces controlat: Asigurați-vă că animalele de companie nu pot intra în piscină fără supraveghere. Instalați garduri și acoperiți piscina când nu este folosită.

Insecte și paraziți

 

Animalele de companie se confruntă cu un risc semnificativ atunci când insectele și paraziții sunt cei mai activi în vară.

 

1 Câinii și puricii: Câinii și puricii pot transmite boli grave, cum ar fi boala Lyme sau dermatita alergică. Verificați frecvent blana animalului pentru purici sau căpușe și utilizați tratamentele preventive recomandate de veterinar.

 

2 Țânțari: Țânțarii pot transmite viermii cardiaci câinilor. Evitați zonele cu mulți țânțari, în special la amurg și zori, și asigurați-vă că animalul dumneavoastră de companie este protejat prin medicamente preventive.

 

3 Albine și viespi: Animalele de companie pot experimenta reacții alergice grave dacă sunt înțepătate de albine sau viespi. Contactați imediat veterinarul dacă animalul este înțepat și are probleme de respirație, umflături sau alte simptome grave.

Intoxicațiile

 

Animalele de companie pot fi expuse la o varietate de substanțe toxice.

 

1 Plante care sunt toxice: Animalele de companie pot suferi daune grave din cauza expunerii la multe plante care cresc vara, cum ar fi azaleele, oleandrul și crinii. Asigurați-vă că sunteți familiarizat cu plantele din grădină și în casă și aruncați orice plantă periculoasă.

 

2 Produse chimice folosite în grădină: Insecticidele, erbicidele și fertilizatorii pot fi toxici atunci când sunt consumați. Până când substanțele chimice nu s-au uscat complet, păstrați aceste produse într-un loc sigur și țineți animalele departe de zonele tratate.

 

3 Alimente toxice: Deși vara sunt populare picnicurile și grătarele, multe alimente comune care sunt toxice pentru animalele de companie includ ciocolata, strugurii, stafidele, ceapa și usturoiul.

Accidentele de mașină

 

În timpul verii, mulți proprietari de animale de companie călătoresc împreună cu animalele lor, dar acest lucru poate implica riscuri semnificative.

 

1 În mașină există temperaturi ridicate: Chiar dacă este doar pentru scurt timp, nu lăsați animalele de companie singure în mașină. În interiorul unei mașini, temperatura poate crește rapid, provocând insolație sau chiar moartea.

 

2 Siguranța mașinilor: Folosind centuri de siguranță special concepute pentru animale sau cuști de transport, asigurați-vă că animalele sunt sigure în mașină. Acest lucru nu numai că împiedică accidentele, dar îi protejează și în caz de coliziune.

 

3 Călătoriile lungi: Dacă călătoriți cu animalul de companie într-o călătorie lungă, asigurați-vă că faceți pauze regulate pentru a-i oferi timp pentru a se mișca și a se hidrata.

Sfaturi generale și măsuri de precauție


1 Consultarea unui veterinar: Pentru a vă asigura că animalul de companie dvs. este sănătos și pregătit pentru sezonul cald, vizitați un veterinar înainte de începutul verii. Discutați despre metodele de prevenire a paraziților și orice alte probleme pe care le aveți.


2 Îngrijirea pielii: Blana animalului controlează temperatura corpului. Asigurați-vă că este bine întreținută, dar nu o tundeți prea mult, deoarece blana protejează și împotriva arsurilor solare.


3 Controlul greutății: Animalele de companie trebuie să aibă o greutate sănătoasă. Supraponderabilitatea crește riscul de probleme de sănătate precum supraîncălzirea. Evitați supraalimentația, și mențineți o dietă echilibrată.


Animalele de companie necesită atenție și pregătire pentru a le proteja de pericolele verii. Animalul dumneavoastră poate avea un sezon sigur și plăcut dacă recunoașteti riscurile și luați măsurile preventive adecvate.