Pisicile și frica de medicul veterinar

Când pisica ta merge la medicul veterinar, o simți neliniștită sau speriată? Pisicile se tem frecvent să meargă la medicul veterinar și poate fi o experiență stresantă atât pentru pisică, cât și pentru stăpân. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajuta pisica să se descurce mai bine în aceste circumstanțe și pentru a face vizitele la veterinar mai plăcute pentru voi doi.


Familiarizează pisica cu transportorul: Chiar în momentul în care încearcă să-și pună pisica în transportor, mulți proprietari de pisici observă că se tem. Încercați să faceți transportorul un loc confortabil și familiar pentru pisică pentru a reduce anxietatea asociată cu acest lucru. Pentru a-l face să se simtă bine cu transportorul, lăsați-l să exploreze în mod voluntar, puneți jucării sau pături preferate în el și oferiți-i gustări sau mâncare în apropiere.


Ajuta Pisica sa se obișnuiască cu atingeri în zone mai sensibile. Manipularea corpului este o altă sursă frecventă de stres pentru pisici la medicul veterinar. Încearcă să obișnuiești pisica cu atingerea și manipularea blândă a zonelor sensibile ale gâtului, gurii și urechilor. Dacă pisica devine prea neliniștită, încearcă să o faci treptat și recompensând-o cu recompense.


 Vizitele de rutină la veterinar: Pisica ta va fi mai anxioasă și mai frică dacă vizitele la medicul veterinar sunt asociate doar cu situații de urgență sau evenimente neplăcute. Pentru a vă asigura că pisica dvs. este îngrijită în mod corespunzător, încercați să faceți vizite regulate la un medic veterinar. Vizitele regulate la veterinar pot ajuta pisicuța să se simtă bine și pot reduce stresul asociat cu vizitele la veterinar.


Poți ajuta pisica ta să nu se simtă atât de speriată și îngrijorată când vine vorba de vizitele la medicul veterinar prin adoptarea de abordări proactive și prin comunicarea cu medicul veterinar. Veți putea face vizitele la veterinar mai plăcute și mai puțin stresante pentru toată lumea dacă aveți răbdare și îngrijire.


Ne găsiți pe:

📍 Vasile Lascăr 191 , Bucuresti

🕐 Luni – Vineri 9:00 – 21:00

🕐 Sâmbătă – Duminică 10:00 – 14:00

 

Contactează-ne:

📞 0762500300

💻 https://radiusvet.ro/