Sfaturi pentru adoptie #Radius Vet

Orice iubitor de animale simte o mare bucurie când adoptă un nou animal de companie. Cu toate acestea, în plină agitație, mulți proprietari pot neglija un pas important: vizita la un veterinar. Imediat după adopție, este esențial să vizitați o clinică veterinară pentru a vă asigura că animalul tău de companie este sănătos și fericit pe termen lung.


Este esențial să consultați un medic veterinar imediat după adopție pentru a evalua starea de sănătate a noului animal de companie. Deși un animal poate părea sănătos și fericit la prima vedere, un profesionist veterinar poate identifica uneori probleme de sănătate ascunse. Un examen complet al sănătății va permite medicului veterinar să identifice orice afecțiuni sau infecții. Acest lucru vă va asigura că animalul tău primește îngrijirea adecvată încă de la început.


Protecția împotriva paraziților prin vaccinare:

Pentru a începe un program adecvat de vaccinare și protecție împotriva paraziților, este esențial să consultați un veterinar imediat după adopție. Vaccinarea este esențială pentru a preveni bolile grave și complicațiile care pot apărea în absența vaccinării. Medicul veterinar poate oferi, de asemenea, tratamente pentru paraziții interni și externi, precum și strategii de prevenție pentru a vă asigura că animalul dvs. este sănătos pe termen lung.


Consilierea cu privire la nutriție și crearea unui plan de alimentație adecvat pentru noul tău animal de companie este o altă parte importantă a consultării veterinare imediat după adopție. Veterinarul poate oferi recomandări cu privire la ceea ce o specie sau o rasă necesită în ceea ce privește cantitatea și frecvența de hrană. Animalul tău de companie va trăi o viață lungă și fericită dacă îi dai un regim alimentar sănătos și echilibrat.


În cele din urmă, vizita la un veterinar imediat după adopție este esențială pentru a începe o călătorie sănătoasă și fericită alături de noul tău animal de companie. Veți putea asigura sănătatea și fericirea pe termen lung a animalului tău prin identificarea și rezolvarea problemelor de sănătate ale animalului tău în timp util, prin inițierea unui program adecvat de vaccinare și vaccinare împotriva paraziților, crearea unui plan de alimentație echilibrat și menținerea unei relații de încredere cu medicul tău veterinar. Fiecare zi contează pentru sănătatea și bunăstarea animalului tău de companie, așa că nu ezitați să vizitați un veterinar.


Ne găsiți pe Vasile Lascar 191! 🐾🐶

📞 +40 762 500 300

🕐 Luni – Vineri 10:00 – 21:00

🕐 Sâmbătă – Duminică 10:00 – 14:00