Radiologia veterinara la #RadiusVet

Radius Vet beneficiaza de aparatura de ultima generatie, de radiologie veterinara full digitala care pemite efectuarea interventiilor de ortopedie si chirurgie veterinara in regim de urgenta.

 

Examenul radiologic este un examen care utilizeaza raze X, pentru a obtine imagini ale corpului, atat ale oaselor, cat si ale tesuturilor moi.  Cum ne ajuta un examen radiologic?

 

​​– Diagnosticarea afecțiunilor: radiologia veterinară poate identifica și diagnostica o gamă largă de afecțiuni și leziuni la animale, inclusiv fracturi osoase, tumori, infecții, leziuni pulmonare, probleme de inimă, obstrucții intestinale, calculi urinari, etc.

Ghidare în chirurgie: radiografiile pot fi folosite pentru a ghida medicii veterinari în timpul intervențiilor chirurgicale. Aceste imagini pot ajuta la localizarea precisă a zonei de intervenție și la planificarea procedurilor chirurgicale complexe.

 

Monitorizarea evoluției bolilor: Radiologia veterinară poate fi folosită pentru a urmări evoluția afecțiunilor și pentru a evalua eficacitatea tratamentelor. Acest lucru este important pentru a ajusta terapia în funcție de evoluția sănătății animalului de companie.

 

Evaluarea sănătății dentare: radiografiile pot ajuta la evaluarea stării de sănătate a dinților și a maxilarelor la animale, ceea ce este esențial pentru menținerea sănătății orale a animalelor.

 

Evaluarea dezvoltării animalelor tinere: Radiologia poate fi folosită pentru a monitoriza dezvoltarea scheletică și a articulațiilor la animalele tinere pentru a detecta eventualele probleme de creștere sau dezvoltare.

 

 – Planificarea reproducției: Cu ajutorul radiologiei se poate evalua starea organelor reproducătoare la animale, inclusiv uterul, ovarele și testiculele. Poate avea astfel un rol important în cazul reproducerii asistate sau în programul de selecție a animalelor pentru reproducție.

Razele trec prin tesuturi in cantitati diferite , in functie de densitatea si compozitia lor: prin oase de exemplu, trec mai usor decat prin tesuturile moi, cum ar fi fibrele musculare.

 

Cand este bine sa facem o radiografie animalutului nostru ?

Radiografiile se incadreaza in categoria investigatiilor de rutina atunci cand animalul de companie are o problema sau cand este supus unui screening general geriatric, in scopul de a detecta posibile probleme, odata cu inaintarea in varsta.

Cabinetul nostru din Sectorul 2 ( Bucuresti), va pune la dispozitie serviicii de radiologie realizate de catre medici veterinari cu pregatire in domeniu, cu ajutorului unor echipamente moderne si performante.

 

Hai să ne cunoaștem! Ne găsiți pe:

📍 Vasile Lascăr 191 , Bucuresti

🕐 Luni – Vineri 9:00 – 21:00

🕐 Sâmbătă – Duminică 10:00 – 14:00

Contactează-ne:

📞 0762500300

💻 https://radiusvet.ro/