NOUTATI RADIUS VET

Tehnica TTA2, introdusa in premiera in Romania de dr. Lucian Rugina

Ruptura de ligament incrucisat cranial la caine este cea mai frecventa cauza pentru schiopatat si durere la nivelul membrelor posterioare. Netratata, duce la dezvoltarea artritei la genunchi.

Osteotomia de avansare a tuberozitatii tibiale (TTA 2) este cea mai moderna tehnica utilizata de expertii ortopezi din Europa si SUA, ce trateaza chirugical ruptura de ligament incrucisat cranial. Aceasta rezolva rapid si minim invaziv afectiunea.

Servicii cabinet veterinar Servicii cabinet veterinar

 

Tehnica TTA 2 restabileste functionalitatea articulatiei genunchiului prin schimbarea biomecanicii acesteia, bazandu-se pe principiul neutralizarii fortelor create de ruptura de ligament cruciat anterior.

Unul din cazurile tratate la Radius Vet prin aceasta tehnica este catelusa Bety. Ea a venit la clinica cu fractura de ligament incrucisat cranial si a fost operata de dr. Rugina, prin tehnica TTA2. Dupa 30 zile aceasta s-a recuperat complet.


Managementul chirurgical al rupturii de ligament incrucisat anterior la caine
Dr. Lucian Rugina a participat la conferinta ASAMI din Italia

Lucian Rugina a participat anul acesta la cursurile si sesiunile practice ASAMI din Italia, organizate in cadrul SCIVAC, si va introduce in premiera in Romania, la Radius Vet, metoda Ilizarov de tratare a fracturilor prin fixatori externi circulari.

"Law of tension stress" a savantului rus G.A. Ilizarov a condus la inventarea unui aparat de chirurgie ortopedica, eficient in tratarea fracturilor, deformarilor si patologiilor de crestere osoasa. Acesta este format din fixatori externi circulari si o structura metalica de forma cilindrica ce se introduce in tesutul osos, realizandu-se osteogeneza prin distragere.

Desi este utilizata cu succes de ortopezi veterinari din Europa si SUA, in Romania metoda Ilizarov a fost folosita pana acum numai in medicina umana.

Servicii cabinet veterinar Servicii cabinet veterinar Servicii cabinet veterinar Servicii cabinet veterinar

 

Aparatul Ilizarov este eficient in tratarea fracturilor, deformarilor si patologiilor de crestere osoasa. Acesta contine o structura metalica de forma cilindrica ce se introduce in tesutul osos, realizandu-se osteogeneza prin distragere.

Principalele avantaje ale acestei proceduri sunt:


Finite Element Analysis of Ilizarov External Fixator

Din Septembrie 2013, la RADIUS VET este disponibil serviciul de ambulanta veterinara. Ne dorim sa raspundem prompt nevoilor proprietarilor de animale, oferind pacientilor nostri tratamente la domiciliu, dar si transport la cabinet sau in alte locatii, in cele mai sigure conditii.


Servicii cabinet veterinar

Conform HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, intrată în vigoare în 23 decembrie 2013, pana la 1 ianuarie 2015, orice caine care nu are un certificat oficial care sa ateste rasa trebuie sterilizat. In plus, toti cainii trebuie microcipati si inscrisi in Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan (RECS).


Servicii cabinet veterinar

STERILIZARI/MICROCIPARI GRATUITE

RADIUS VET in parteneriat cu Primaria Generala, prin Autoritatea de Supraveghere si Protectie a Animalelor, deruleaza un program de sterilizari si microcipari gratuite.