DOTARE MEDICALA RADIUS VET

La Radius Vet ne bazam pe proceduri de diagnostic moderne si analiza de laborator, pentru a obtine o imagine completa a sanatatii animalului. Pentru a oferi un act medical de calitate, prin vindecare rapida si sigura, folosim aparatura si instrumentar modern, de ultima generatie.


cabinet veterinar

1. Analizor automat de hematologie analizeaza celulele sangelui, realizand una dintre cele mai utilizate analize din practica medicala – hemoleucograma. Hemoleucograma completa este un test care poate furniza un diagnostic pentru numeroase boli. Rezultatele pot sa reflecte probleme cu volumul sangelui (deshidratare) sau pierderi de sange. Poate deasemenea sa indice disfunctionalitati in producerea, ciclul de viata si rata distrugerii celulelor de sange, precum si infectii acute sau cronice si alergii.

cabinet veterinar

2. Instralatia de biochimie serica este un echipament de ultima generatie care printr-o analiza rapida a sangelui ne ofera informatii despre functionalitatea principalelor organe interne. Cu ajutorul lui, putem sa dozam nivelul transaminazelor, creatininei, ureei, proteinei totale, albuminei, bilirubinei, calciului, potasiului, fosforului, glucozei, acidului uric s.a.

3. Centrifuga este un echipament indispensabil intr-un laborator de analize, fiind utilizata in diferite etape ale examenului hematologic, urinar, copropazitologic.

cabinet veterinar

4. Microscopul este un dispozitiv indispensabil intr-un laborator de analize. Cu ajutorul lui se examineaza celule din sange sau diferite lichide sau formatiuni patologice, fiind implicat in examenul hematologic, citologic, coproparazitologic, dermatologic si al sedimentului urinar.

5. Ecograf - ecografia abdominală este o metodă de investigaţie modernă și noninvazivă a organelor din cavitatea abdominală (vezica urinara, rinichi, splină, stomac, ficat, intestin, uter, ovare, prostată, pancreas) sau a altor structuri (vase mari de sânge, formaţiuni tumorale etc.). Ecografia este una dintre cele mai utilizate metode de diagnostic, examenul ecografic făcând parte din protocolul de diagnostic al multor afecţiuni. În unele cazuri poate fi folosită şi în scop terapeutic (de exemplu, ghidarea unui ac pentru o puncţie). Ecografia este o metodă rapidă, examinarea durează 20 minute şi nu necesită o pregătire specială a pacientului.

cabinet veterinar

6. Instalatie de anestezie inhalatorie asigură anestezia totală a animalului supus intervenţiei chirurgicale prin administrarea unui gaz anestezic în amestec cu oxigen. Acest amestec este administrat pacientului printr-o sondă introdusă în trahea şi conectată la instalaţia de anestezie. Faţă de anestezia clasică injectabilă, anestezia inhalatorie reduce riscul chirurgical permiţând intervenţii de lungă durată la pacienţii bătrâni, cu insuficienţă cardiacă, hepatică, renală sau cu leziuni de organe vitale.

7. Monitor functii vitale - anestezia generală prezintă riscuri majore pentru viaţa pacientului. Pentru minimizarea acestor riscuri, precum şi pentru intervenţia precoce în cazul unor reacţii adverse se recomandă monitorizarea permanentă a funcţiilor vitale pe toată durata anesteziei. Această monitorizare se realizează cu un aparat care înregistrează în timp real pulsul, concentraţia de oxigen din sânge, tensiunea arterială, temperatura, şi numărul respiraţiilor pe minut. De asemenea, monitorul de funcţii vitale este utilizat şi în cadrul manevrelor de resuscitare sau pentru monitorizarea pacienţilor aflaţi la terapie intensivă.

8. Concentrator oxigen reprezintă un echipament medical care produce instant oxigen de puritate foarte mare din aerul atmosferic. Aparatul este destinat utilizării în sala de chirurgie sau în cadrul tratamentelor de terapie intensivă.

9. Sterilizatorul reprezintă un aparat utilizat pentru sterilizarea cu aer cald uscat a obiectelor care suportă temperaturi ridicate (instrumentarului chirurgical, compreselor chirurgicale, câmpuri chirurgicale din material textil). Toate instrumentele şi materialele folosite în timpul unei intervenţii chirurgicale trebuie să fie sterile (necontaminate cu microorganisme) pentru a elimina riscul infecţiilor postoperatorii. Dintre toate metodele de sterilizare utilizate în practica medicală, sterilizarea prin caldură uscată este preferată în chirurgia veterinară datorită eficienţei ridicate.

10. Instrumentar chirurgical

11. Bisturiu electric este un dispozitiv chirurgical care utilizează curentul electric de frecvenţă înaltă pentru secţionarea ţesuturilor şi coagularea vaselor de sânge. Beneficul major al folosirii electrocauterului este acela de a realiza incizii precise şi nesângeroase. Astfel, creşte calitatea actului chirurgical, scade timpul operator şi timpul de vindecare al plăgii chirurgicale. Cel mai frecvent electrocauterul este utilizat în cazul operaţiilor foarte sângeroase, în special în chirurgia oncologică, dar are aplicabilitate şi în dermatologie, chirurgie generală, ortopedie ş.a.

12. Aspirator chirurgical este un dispozitiv folosit adesea pentru colectarea lichidelor în cantităţi mari. Domeniile de utilizare sunt: intervenţii chirurgicale, urgente, ORL etc. Creşte precizia actului chirurgical.

13. Aparat detartraj cu ultrasunete reprezintă un dispozitiv medical folosit în stomatologia veterinară, pentru îndepărtarea tartrului. Depunerea tartrului este o afecţiune frecventă la animale datorită alimentaţiei carnivore şi a lipsei de igienizare a cavităţii bucale. Detartrajul cu ultrasunete este superior detartrajului mecanic, datorită confortului sporit oferit pacientului şi calităţii actului medical. Nu prezintă efecte adverse, pentru ca nu sunt lezionate mucoasa gingivală şi smalţul dinţilor ca în cazul detartrajului mecanic/manual.

14. Injectomat este o pompa automata care permite administrarea diferitelor lichide de perfuzie intr-un ritm constant, controlat, fiind utilizat intr-o gama variata de tratamente, dar mai ales in anestezie si terapie intensiva.